Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill vi ha en ny, dyr orgel?

Ljusdals församling beslutade i kyrkofullmäktige att starta upp orgelprojektet i kyrkan. Församlingen ska betala stora kostnader i projektet, frånsett ett kyrkligt bidrag.

Annons

Församlingen bjuder in till ett informationsmöte i ärendet efter beslutet i fullmäktige. Uttalar besvikelse över att inte fler än cirka 15 personer kommer. Deltagarna består av IB-klubben (inbördesbeundran), anställda och förtroendevalda som driver frågan. Ljusdal församling har cirka 9 000 invånare.

Kan anledningen till att nästan alla församlingsbor uteblir vara att de inte är intresserade av att betala för ännu en orgel i kyrkan, dessutom ett museiföremål som medför höga kostnader?

På frågan hur orgelprojektet ska finansieras svarar ordföranden att det ska göras med insamlingar. Ska Ljusdalsborna först betala kyrkoavgift och sedan lämna bidrag till orgelprojektet i insamlingsbössor?

Tror man verkligen att man får in tillräckligt med pengar i dessa tiggerier? Eller blir det församlingen som får betala i slutändan?

Många kyrkobesökare vill bidra med gåvor i kollekt till behövande i världen och inte betala för orgelintresset som finns hos ett litet antal Ljusdalbor.

När mandatperioden är slut nästa år ska nya ledamöter väljas. Det är möjligt att de som nu driver orgelprojektet lämnar över till andra förtroendevalda. Det kan inte vara en avundsvärd uppgift att ärva detta dyra orgelprojekt. Det är en sak att starta upp det och sedan lämna över till andra som får ro projektet i land.

Det blir kanske tvunget att höja kyrkoavgiften?

Bekymrad församlingsbo i Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons