Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha slut på gnället!

Jag har länge följt debatten angående ambulanspersonalens jourtidsersättning. Jag minns som i går vilket rabalder det var när ambulanshelikoptern sattes in för några år sedan, skriver insändaren och konstaterar att det verkar ha fungerat bra.

Annons

Personalen var helt till sig och "förstod inte hur det skulle gå" och "det kommer att bli en sådan stor försämring". Jojo. Det verkar ha fungerat bra vad jag förstått.

Är man rädd för förändring? Tja, kanske, jag är inte rätt man att svara på det. Men det finns ju många fler yrkeskategorier inom vård och omsorg som har liknande jourersättning som den som nu klubbats igenom för ambulansen. Okej. Det verkar fungera för dem? Jag hör inte dem knorra. Kanske är det "en höna av en fjäder".

Kanske kommer det att gå bra inom ambulansen också. Tråkigt så klart att ni får lägre lön. Ni får lägre betalt när ni sover, inte så konstigt. Men om jag är korrekt underrättad så får ni övertidsersättning om och när ni måste bryta er sömn och ut och jobba? Så i plånboken blir det kanske inte så stor skillnad?

Att ni måste jobba några timmar till för att komma upp till 100 procent är trist, men man kan ju också välja att jobba till exempel 90 procent så slipper ni jobba dessa extratimmar som ni fasar för. Var inte rädda för förändring. Prova och se, utvärdera sedan och så får vi se då hur det har artat sig!

GF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons