Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken valsedel, Sven Bergström?

Vad håller Sven Bergström på med? De senaste dagarna har jag blivit hejdad på stan och blivit uppringd kring den frågan.

Annons

För Hudiksvalls riksdagsledamot Sven Bergström (C) känd för att vara en miljöprofil, är nu på tvärs med hela miljörörelsen. Folkkampanjen mot kärnkraft och kärnvapen där Sven varit engagerad är i uppror.

Miljöförbundet, där Sven också varit djupt engagerad, kritiserar i sin tidning inte bara Sven utan hela Centerpartiet för svek i miljöfrågorna. Greenpeace har lagt in en särskild aktivitet i länet med tunnor, bilder och upprop mot Svens agerande i kärnkraftsfrågan.

Nianforsbor mot uranbrytning har i insändare kritiserat Sven för hans veka hållning både när det gäller kommunernas möjlighet att stoppa provborrning och tillåtelsen att fortsätta kärnkraftseran.

Endast centerpartistiska Hudiksvalls Tidning stödjer Sven. Däremot skriver Arbetarbladet, Gävle i en ledare: ”Kärnkraft, upa. Med ett leende säljer Sven Bergström ut sitt motstånd mot kärnkraft.”

Den 17 juni ska riksdagen besluta om avveckling av avvecklingslagen och tillåta ny kärnkraft. Av en händelse två dagar före ett visst prinsessbröllop. Sven ser ut att lyckas få ikraftträdandet av riksdagsbeslutet flyttat till nästa år. Det är bra för då får väljarna säga sitt, säger han. Var då vänlig Sven och deklarera vilken valsedel du kommer att välja i kommande riksdagsval! Och vad kommer du att rekommendera Centerrörelsen? En valsedel på alliansen innebär fortsatt kärnkraft och trolig uranbrytning i Sverige. En valsedel på de rödgröna innebär avveckling av kärnkraften, ingen uranbrytning och vetorätt för kommunerna mot uranprospektering.

Ifall du önskar utvidga väljarnas val kring kärnkraften till en lokal fråga, så är jag klar för debatt!

Göte Bohman (MP)

Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons