Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilka pensionärer talar partierna om?

Blir så trött på allt valsnack och valtjafs, så kallade vallöften. Har försökt hålla ögonen öppna men utan framgång. Det nämns från flera håll där partierna "lovar" att pensionärerna ska få det bättre. Undrar då (fast egentligen vet jag) ingår sjukpensionärerna/förtidspensionärerna i dessa löften? Nej, det gör de inte. Har bara sett ett parti som nämnt just förtidspensionärerna och det i bara en enda fråga.

Annons

Är själv sjukpensionär. Det sker inga höjningar av sjukpensionen årligen utan bara sänkningar. Jag får i dag cirka 3 000 kronor mindre om året än jag fick 1999. Under dessa år har priserna gått upp för alla och envar. Politikerna tror att sjukpensionärerna kan trolla med knäna Jag måste också äta och klä mig även om jag är sjukpensionär.

Gnäller jag? Ni får ta det som ni vill. Som kroniskt sjuk har jag täta sjukhusbesök till alla sjukhus i länet. I dagens läge får jag ingen ersättning alls för mina sjukresor i privatbil på grund av en bestämmelse att vi ska åka sjukresebuss vilket i mitt fall innebär en taxiresa först till busshållplatsen som betalas av landstinget eller kommunen eller vilka det nu är och sedan sjukresebuss. Är i behov av toalett väldigt ofta och kan därför inte använda sjukresebussen.

Ett besök i GävIe tar hela dagen då man är helt hänvisad till busstiden, i dessa fall måste jag även bekosta lunch. Med egen bil kan jag styra över min egen tid och mina toabesök och så kan jag ju passa på att göra en del ärenden då det är ett annat utbud i ”storstan". Det kan jag inte göra om jag åker sjukresebuss. På grund av funktionshinder så är jag nödd att stanna på sjukhuset och invänta bussen som tar mig till Söderhamn där taxi väntar för att ta mig till mitt hem.

Jag är övertygad om att det skulle bli billigare för utbetalaren om jag fick reseersättning för egen bil än att de ska betala både buss och taxi gånger två. Jag upplever att den policy som landstinget/kommunen har är omänsklig och snål.

Att bokstavligen bli uppburen på bussen i Gävle efter en stor bukoperation och vid Söderhamns sjukhus sitta på en kall bänk och vänta i en halvtimme, nyopererad och kissnödig (allt var stängt) innan taxin kom, är inte humant?

Har jag missuppfattat något? Hoppas verkligen att jag har fel men så här ser mitt liv ut som kroniskt sjuk och sjukpensionär. Vem sjutton ska jag rösta på? Vilka partier tänker på min kategori?

Förvirrad sjukpensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons