Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilka förmåner har invandrarna?

Svar till 40+ tvåbarnsmamma (7/10). Främst består den av dina egna tankar och spekulationer. Tror inte du har tagit reda på fakta om det du skriver, möjligen är du tankeläsare (SD säger bara det många tänker tyst) som du skrev.

Annons

Vi börjar med speciella förmåner. Är det dagersättning för asylsökande du syftar på, 71kronor per dag vuxen, 61kronor per dag, sambo och barn 37-50 kronor per dag, beroende på ålder?

Detta ska räcka till mat, kläder, telefon, hygien, dagstidning, fritidsaktiviteter, och så vidare. Vid ankomst som nu får man till exempel 600 spänn att handla vinterkläder för. Vad får man för det? Kanske en jacka.

De får en fri hälsoundersökning. Akutsjukvård och receptbelagd medicin får de betala för. Dagersättningen kan sänkas ifall de håller sig undan eller försvårar utredningen.

Många reser till kalla norden. Det finns något som heter Genévekonventionen, som vi och många andra länder omfattas av, handlar om mänskliga rättigheter men det kanske du visste redan.

Där finns regler om vilka som har rätt till asyl bland annat hos oss. Dublinförordningen gäller i alla EU:s länder, samt Norge och Island, den reglerar vilket land som skall ansvara för asylärendet. Det innebär att den asylsökande inte kan välja själva. Det betyder att kalla norden kan bli vad som helst.

Dina semesterresor? Jämför du dem med asylsökande i Sverige? Eller jämför du dem med utlänska turister i Sverige? Vad vill du komma fram till? Att vi måste ta seden dit vi kommer, vilka seder och länder tänker du då på? Religon, alkohol? Thailand, Spanien Grekland?

Dina tankar om adoption är så låga att det knappt är värt att kommentera. Hur är det med adoption av svenska barn? Vill kanske inte de söka upp sina rötter eller?

Slutligen: det du pratar om uppblandning av raser och gener får mej att tänka 60 år tillbaks i tiden, man får rysningar. Dina tankar och din syn stämmer väldigt bra in med SD grundideologi. Den är väl du insatt i, misstänker jag.

Tommy Persson 40+ pappa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons