Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt välja rätt apotek!

Jag har verkligen märkt att det blivit förändring i sortimentet på vissa apotek efter avregleringen. Man är försiktig med att ligga på för dyra lager. En del apotek satsar mera på skönhetsvård än på mediciner verkar det som.

Annons

I min familj har vi en medlem som behöver många dyra mediciner för att överleva. Jag har slutat gå på ett visst apotek i denna stad eftersom man hela tiden behöver beställa medicinerna i förväg för att de ska finnas tillgängliga.

Någon gång beställde vi en sort av medicinerna och det skulle ta några dagar innan de fanns hemma. Vi fick akut brist och vi var på väg bort på en resa så vi åkte till ett annat apotek och där hade man medicinen hemma. Tänk vad sur apoteket där vi beställde medicinen blev när vi inte hämtade ut den beställda medicinen direkt när den kom. Jag tänkte att det inte var så bråttom att hämta medicinen nu när vi hade den hemma ändå.

Det är klart att man ska vara förutseende och kunna beställa i tid och så vidare men man kan faktiskt missa självklara saker ibland. Sedan finns det fler människor runt denna stad som behöver lika medicin och den har lång hållbarhet så det kan inte vara svårt att ha ett litet lager. Notera att vi själva inte får ta ut så stora mängder av medicinerna för att ha hemma, fast vi vet att vår familjemedlem måste äta dem livet ut.

Jag handlar numera bara på ett apotek i denna stad som det aldrig varit några problem att få medicinen direkt på.

N.B

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons