Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt med fortsatt bad i Hudik

Badhusfrågan stöts och blöts. Men nu verkar kommundirektionen ha drabbats av en missriktad Grönköpingsanda. Centralorten skall ställas helt utan badhus.

Annons

Badhusfrågan stöts och blöts. Men nu verkar kommundirektionen ha drabbats av en missriktad Grönköpingsanda. Centralorten skall ställas helt utan badhus. Skälet är obegripligt men skapar funderingar. Är det kortsiktig dumhet eller onda bråda beräkningar?

Utebliven simundervisning av barnen skapar fler drunkningsolyckor och därmed reducerade barnkullar och lägre skolkostnad. Kan det vara ett skäl? Det skall i så fall ställas emot effekten som drabbar den grupp av 40–50 medelålders och äldre gentlemen jag tillhör, som samlas två dagar i veckan för allsidig gymnastik i rejält tempo följt av bastu och simning. Utan den möjligheten kommer svaghet och ohälsa att göra oss till kostnadskrävande vårdobjekt. Ytterligheter som tankeställare.

Ett nytt badhus aviseras inom obestämd framtid. Nog är det väl ofattbart dumt, att inte låta det gamla få fungera tills det får avlösning. Jag vill göra kommunledningen medveten om den betydelsefulla trivselfaktor badhuset utgör trots sitt nedgångna skick och skyldigheten att befrämja simkunnighet. Låt inte snålhet bedra vishet!

Jarl Karén

Bada i Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons