Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt att lyssna på barnen

Barnen har rätt till utbildning, men det finns 72 miljoner barn, som inte får gå i skola. Då hamnar barns rätt till trygghet, skydd och utbildning i skymundan.

Annons

Rädda Barnen, som startades av Eglantyne Jebb, en brittisk kvinna, som såg att barn i ett krigshärjat Europa for illa, fyller 90 år den 19 november.

Lokalföreningen i Ljusdal vill fästa uppmärksamheten på att också barnkonventionen fyller 20 år i år. Vi fortsätter med att arbeta för att sprida kunskap om den, eftersom vi inte tycker att så många barn och ungdomar tycks känna till sina rättigheter. Inte heller politiker och tjänstemän har tillräckliga kunskaper. Vi i Rädda Barnen anser att man ska ta hänsyn till och lyssna till barn och ungdomar när man beslutar om sådant som rör dem.

Vår lokalförening har medverkat till att det finns ett familjecentrum i kommunen.

Rädda Barnens kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen och för 30 år sedan blev Sverige första landet i världen att införa förbud mot att aga sina barn.

Barnen har rätt till utbildning, men det finns 72 miljoner barn, som inte får gå i skola. Då hamnar barns rätt till trygghet, skydd och utbildning i skymundan. Grundläggande utbildning, särskilt till kvinnor och flickor, är en nyckel till ekonomisk tillväxt samt politisk och social utveckling. Stöd till utbildning är därför en av Rädda Barnens grundstenar.

Laila Jonsson

ordförande i Ljusdals lokalförening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons