Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt att lyckas i starten

Nu har kommunen äntligen fått vind i seglen när det gäller befolkningsutvecklingen, det är många år sedan vi hade plus på kommunens innevånare, trots att vi redan avverkat sju månader.

Annons

Nu är det viktigt att vi inte lutar oss tillbaka, klappar oss på bröstet och tror oss vänt trenden för gott. När en idrottsman eller ett lag känner sig oövervinneliga, så åker de i regel på ett riktigt underlag.

I dessa valtider, lovar alla partier guld och gröna skogar, framförallt inom välfärden men vad vi ofta glömmer är att det är ett aktivt näringsliv, som skapar pengar till välfärden.

Vi har haft många bra etableringar de senaste åren till exempel serviceverkstaden för bussar och lastbilar på Blötängarna, Teleperformens, den ny invigda serviceenheten för skogsmaskiner på Flygvägen med flera. Men vi får inte glömma alla gamla verksamheter som går år efter år, till exempel alla verksamheter på Flygstaden, samt hamn- och stuveriverksamheten med mera.

Nu gäller det att Näringslivsenheten är aktiv till 110 procent, håller ständig kontakt med befintliga företag, arbetar aktivt för nya etableringar, och framför allt är behjälplig vi nya företagsbildningar.

Ur det lilla föds det stora. När någon vill starta upp ett företag, skall de kunna få råd och stöd från Näringslivsenheten.

Det är oerhört viktigt att starten lyckas, både inom idrotten och företagandet. Ta aldrig ut någon seger i förskott

Olle Persson (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons