Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigast satsa på barnen

Behöver vi heltidstjänstgörande; -stadsplanerare, -stadsarkitekt och verkställande direktör i det kommunala bostadsbolaget? Tjänster ska tillsättas utifrån verkliga behov.

Annons

Behöver vi heltidstjänstgörande; -stadsplanerare, -stadsarkitekt och verkställande direktör i det kommunala bostadsbolaget? Tjänster ska tillsättas utifrån verkliga behov. Det är i grunden fel om tjänster skapas utifrån visioner om tilltänkta behov.

Utveckling ska utgå ifrån en plan och en sådan finns inte utarbetad i Nordanstig.

Lågt räknat är lönekostnaden för en tjänstetillsättning 730 000 årligen och för tre sådana uppgår kostnaden till närmare sju miljoner kronor över en treårs period.

Var tredje elev blir underkänd i de nationella proven i matematik.

Läraren hamnar i situationer där hon/han ska undervisa 28 elever varav 33 procent kan vara i behov av särskilt stöd.

Det dokumenterade behovet bemöts med – nedskärningar.

Naturskyddsföreningen har, förtjänstfullt, bidragit till ett ökat intresse för naturkunskap bland eleverna. När den ideella föreningen söker ett litet ekonomiskt stöd så avslås detta.

Jag ifrågasätter inte nödvändigheten av kompetenta tjänstemän. Däremot är jag ytterst tveksam till omfattningen av tjänstetillsättningarna. Det är klädsamt om kommunen kan påvisa ett dokumenterat behov i en utvecklingsplan som ska verkställas i handling.

Det är en obegåvad pedagogik att finansiera travdagar på Hagmyren och samtidigt avslå ett välmotiverat stöd till Naturskyddsföreningen, och i synnerhet då syftet är att ge eleverna en ökad kunskap.

Uppenbarligen förstår inte ledningen att det viktigaste kapitalet att utveckla är barnen – det humana kapitalet.

Det är inte motiverat att ha en tjänstemannasammansättning motsvarande den – för ett uppförande av, det nya, Nordanstigs sjöstad.

Bengt Pantzare

Gnarp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons