Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vikarierna gör så gott de kan

Maria Bernulf svarade den 29 juni på min insändare "Förbannade sommar" (24/6).

Bernulf skriver "att det är ju skrämmande att en 'vuxen' människa kan genom någon slags sommardikt förnedra våra sommarvikarier på detta sätt".

Annons

Snälla Maria Bernulf, det är inte att förnedra när jag påpekar hur det är för en 90-årig gammal dam. Allt i dikten stämde till pricka! Att du inte förstår att dikten inte var riktad till de underbara vikarierna är märkligt. Felet ligger inte hos dem, de gör så gott de kan och mer därtill. Men att ledningen inte instruerar om till exempel hjälpmedel så att en senil människa själv får ta den biten, det tycker du går för sig, eller?

Det sätts in unga orutinerade sommarjobbare utan utbildning för att de ordinarie ska få sin rätt till ledighet under sommaren. Då rubbas rutiner för de gamla och risken ökar att halkolyckor sker när halksockor glöms bort.

Jag vill tillägga att 90-åringen själv tycker att den "förbannade sommaren" är en plåga, det är det vi får ta till oss, men hon lovordar ändå de här ungdomarna som verkligen gör ett bra jobb med de förutsättningar de har att jobba efter.

"Vuxen" anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons