Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill utveckla – inte avveckla

Moderaterna vet att vi kan få fler jobb till kommunen men det motverkas av hög kommunalskatt och seg, tidsödande administration.

Annons

Moderaternas förslag om en bättre och billigare förvaltningsorganisation är lätt att förstå. Yvonne Oscarsson vill inte förstå och det visar hon tydligt i LjP 27/1.

Moderaterna vill ha en enhetlig förvaltningsorganisation i vilken alla administratörer som ekonomi, personal, IT med flera jobbar direkt under kommunchefen. För att underlätta det vill vi också införa en enklare politisk organisation.

För kommuninvånarna innebär Moderaternas förslag att det frigörs minst 30 miljoner kronor som kan investeras i det som alla invånare behöver. Färre administratörer, enklare rutiner och bättre arbetsmetoder inom förvaltningen frigör resurser. Pengar tas således från en tillkrånglad, dubbelarbetande administration och förs över till investeringar i mer angelägna verksamheter. Här skapas sedan nya jobb.

Egna iakttagelser och jämförelse med andra kommuner pekar på att det finns ett antal miljoner att flytta om från byråkrati till investeringar i framtiden. Vi har satt ett lågt mål när vi angett 30 miljoner kronor.

Moderaterna vet att vi kan få fler jobb till kommunen men det motverkas av hög kommunalskatt och seg, tidsödande administration. Moderaterna har dessutom en jobblinje som fungerar.

Moderat politik i kommunen kan vända befolkningsutvecklingen och vi kan stegvis bli allt fler invånare. Det ger högre skatteintäkter och vi har råd med de investeringar som vi nu skjuter framför oss. Moderaterna vet, att tillsammans kan vi mycket mera.

Jan Hedlund (M)

oppositionsråd Ljusdal

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons