Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill slippa sparbeting

Svar till Catherine Vennberg. Vi håller helt med dig om att det finns brister i den kommunala skolan som behöver åtgärdas. Det är just därför vi vill att de kommunala skolorna ska slippa utsättas för ett nytt sparbeting.

Annons

Svar till Catherine Vennberg (27/2).

Vi håller helt med dig om att det finns brister i den kommunala skolan som behöver åtgärdas. Det är just därför vi vill att de kommunala skolorna ska slippa utsättas för ett nytt sparbeting på 35–45 miljoner kronor.

Ett antal små landsbygdsskolor riskerar att läggas ner som en konsekvens av att två aktiebolag vill starta grundskolor centralt i kommunen. Detta vill vi undvika.

Det blir allt vanligare, på grund av minskat elevantal, att friskolor runt om i landet försätts i konkurs. Det beror på att det råder en överetablering av skolor i landet just nu. Fler och fler skolor konkurrerar om allt färre elever. När en friskola går i konkurs är kommunen skyldig att ta över ansvaret för dessa elevers fortsatta skolgång. Sätts friskolan i konkurs en fredag ska en kommunal skola kunna vara beredd att ta emot eleverna på måndag.

Kommunens skolor har att ta ansvar för alla elevers skolgång.

Ett aktiebolag har ytterst endast ansvar inför sina aktieägare.

Lars Berglund (V)

Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons