Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill ha samförstånd

Söderhamn står utan svar, skriver Viktor Wärnick (M) på insändarsidan onsdagen den 13 april.

Annons

Politiken i Söderhamn har under lång tid jobbat med samförstånd när det gäller de stora frågorna för kommunen, som till exempel budgetarbetet. I det budgetarbete som just nu genomförs inför budgetperioden 2012 till 2015 används nya grepp av kommunfullmäktige med budgetdebatter och arbetet i kommunstyrelsen med strategimöten och beslutsmöten. Det betyder att fler är med och kan genom detta ge synpunkter innan beslut ska fattas.

Vi i den rödgröna majoriteten vill även i fortsättningen jobba med det samförstånd med breda lösningar som vi har jobbat med under lång period. Man kan fråga sig Viktor, om du och dina kamrater tycker att vi har jobbat fel tidigare och om ni vill använda konfrontation som arbetsmetod? Det vore synd för utvecklingen av Söderhamn. Den höga arbetslösheten i Söderhamn är inte en misslyckad politik från oss i kommunen utan en misslyckad politik från din regering Viktor.

Under perioden 2006 till 2010 har vi i kommunen i samförstånd lagt pengar från vår redan ansträngd kommunala budget till åtgärder för att hjälpa de mest utsatta. Det var extra pengar till Centrum för lärande, CFL, för att kunna fortsätta med utbildningar för att stärka personers kompetens, även pengar till extrasatsting på Resurscentrum. En satsning som fortsätter och kan utvecklas.

Mattias Benke (S), Sven-Erik Lindestam (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons