Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill ha en ärlig redovisning

Tack Stig Eng för besked. Det är bra att du redovisar att kommunstyrelsen gav konsultföretaget WSP i uppdrag att göra en utredning, med anledning av eventuell centralisering av högstadiet till Bergsjö.

Annons

Omsorgs- och lärandenämnden har tagit beslut att flytta dagcenterverksamheten till Backens skola. Kostnader för detta har vi fått information om av vd i bostadsbolaget.

Dessa fakta tar udden av ”svammel och desinformation”som Jörgen Myhrman påstod i en insändare den 27/7. Nordanstigs bostäder förvaltar kommunens fastigheter, på uppdrag av kommunen. Du och jag är två av fem ledamöter i den styrelsen.

Du vet att utbildnings- och kulturnämnden ”sågade” konsultföretaget WSP:s utredning för drygt ett år sedan, vilket kommunstyrelsen också gjorde. För höga kostnader, var motiveringen.

Men behovet av åtgärder, som WSP:s utredning visade, finns kvar på den skolan. Faktum är att dessa två beslut var grunden till att WSP-utredningen inte ens fanns med i materialet till kommunfullmäktige.

Vi inom Folkpartiet Liberalerna vill att medborgarna ska veta hur skattekronorna kommer att användas, under kommande mandatperiod. Vi vill också att förtroendet för politiken och politikerna skall öka, genom att ärligt redovisa både kommande åtgärder och kommande kostnader.

Vårt förhållningssätt innebär att vi också har positiva tankar, visioner och planer om framtiden för kommunen.

Ove Wallberg

medlem i FP Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons