Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill ha dialog med Nordanstigs politiker

/

När hemtjänstpersonal i Nordanstig bjöd in politiker till dialog var intresset magert, konstaterar ”Personal i hemtjänsten i Mitt Liv”.

Annons

Vi personal i hemtjänsten bjöd in politiker i omsorgsutskottet och Kommunstyrelsen samt Nordanstigs partiet till en dialogträff den 26 april. Våra frågor:

* Kommer LOV att finnas kvar i hemtjänsten så invånarna kan välja utförare och arbetsgivare?

* På vilket parti ska vi lägga vår röst i valet i höst?

Av 39 inbjudna hade tio mejlat förhinder, men tre representanter från Nordanstigspartiet deltog på mötet. En politiker hade ringt och meddelat förhinder samt framfört frågor och funderingar. En politiker hade i mejlet skrivit ”LOVen är viktig för alla i kommunen och vi kommer att arbeta för alla företags möjligheter att driva verksamhet i kommunen.”

En annan politiker skrev i sitt mejl att ”partiet ser valfrihet inom den offentliga verksamheten som ett självklart alternativ, partiet har varit drivande för införandet av LOV och är det även i framtiden.”

Våra frågor är i stort sett obesvarade. Vi frågar igen: Kommer utförarna att få ekonomiska förutsättningar att finnas kvar? Om det inte finns några utförare så blir ju valfriheten begränsad – du får välja utförare men det finns bara från kommunen? Är det den valfriheten som ska finnas i Nordanstigs kommun?

Vilket parti kommer att värna om en valfrihet i hemtjänsten som ger alla utförare samma ekonomiska förutsättningar som kommunens egen regi?

Hur tänker ni politiker som inte kom till dialogträffen, är vi väljare och våra frågor inte intressanta för er?

Vi förväntar oss en dialog med er politiker i Nordanstig.

Personal i hemtjänsten i Mitt Liv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons