Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi värnar om de äldre

För en tid sedan kunde man i Söderhamns-Kuriren läsa en insändare, där skribenten klagade på att inget parti gör något för pensionärerna.

Sverigedemokraterna har hela tiden haft äldrepolitiken som en av sina viktigaste frågor, och har den som en prioriterad punkt i sitt valmanifest.

Annons

Vi kan inte acceptera att pensionärerna, som under lång tid fått se sina villkor försämras, också skall beskattas hårdare än löntagare. Vi vill därför avsätta minst 13 miljarder kronor till en rejäl skattesänkning för landets pensionärer.

I vårt kommunpolitiska program för Söderhamn har vi också äldrepolitiken i fokus.

Man ska självklart, då man blir äldre, ha rätt till en meningsfull och aktiv ålderdom. Bli bemött med respekt och ha valfrihet. Kort sagt, ska man kunna känna sig som en fullvärdig medlem i samhället, och ges möjlighet till ett stimulerande liv.

När det gäller hemtjänsten, ska man själv kunna bestämma både vad gäller vem man anlitar, och vad de man anlitar ska göra i hemmet.

Är det tänkt att städa, men solen skiner och man heller vill gå ut, använder man tiden till det. Vill man hellre ha social kontakt, ska man kunna ta en fika och prata lite, och låta dammsugaren ligga.

Och självklart ska äldre par, som bott tillsammans i många år, även få göra det på servicehuset.

Vi vill se en utökad aktivering på äldreboendena, i form av olika regelbundna gruppaktiviteter, och andra verksamheter som ger stimulans och skänker glädje.

De boende ska ges möjlighet komma ut exempelvis på promenad, minst en gång per vecka .

En näringsrik och god mat är en väldigt viktig fråga. Vi vill att den ska lagas på plats. Och att den maten också levereras ut till de närboende, som fortfarande kan och vill bo hemma, men som inte klarar handla eller laga till maten själva.

Anita Nordkvist (SD)

Daniel Persson (SD)

kandidater till kommun och landsting

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons