Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi värnar jobben i länet

Hela Sverige ska leva, och alla i hela Gävleborg ska ges förutsättningar att vara med och bygga föregångslandet Sverige. Det är en viktig utgångspunkt för oss som riksdagskandidater för Centerpartiet respektive Nya Moderaterna.

Annons

Vi är bekymrade för den politik som vänsterpartierna föreslår. Det är allvarligt att införa en ungdomsskatt på 10 miljarder kronor, genom att arbetsgivaravgifterna fördubblas. Hur det kan ge fler jobb för unga?

Förutom att höja kostnaden för alla unga i arbetslivet, så vill ni även fördyra för alla företag i länet genom att införa en kilometerskatt för tunga fordon. Skogen i Hälsingland växer inte vid järnvägsstationen, utan måste transporteras med lastbil.

Det betyder att massa och sågtimmer blir dyrare. Det gör att pepparkakorna från Hälsingland blir dyrare genom att de ska transporteras till kunderna i Södra Sverige. Dyrare papper och dyrare pepparkakor gör det svårare att sälja. Jobben blir färre.

Vi har samma uppfattning som transports ordförande som sa följande i sitt första majtal i Piteå; ”det rödgröna förslaget till kilometerskatten som presenterades för ett par dagar är illa genomtänkt och intäkterna går till fel saker”.

Den kraftigt höjda föreslagna bensin- och dieselskatten som vänsterpartierna vill ha, försämrar konkurrenskraften för företagen. Man måste resa till kunderna i södra Sverige, och kunder måste besöka sina leverantörer. Genom att göra det dyrare att resa så försämras också konkurrenskraften för våra företag i länet.

Den kraftiga höjning som föreslås innebär att varje bensintank eller dieseltank blir cirka 30 kronor dyrare per tankning. Det är en konsumtionsindragning från hushållen. Pengar som skulle kunna användas till konsumtion och investeringar som i sin tur skapar jobb för alla i länet.

För en tid sedan kunde vi läsa om en företagare som startat upp ett företag inom sektorn för hushållsnära tjänster. Företagaren avslutar artikeln med orden: det enda hotet mot mitt företag är att regeringen tar bort rut-avdragen för då har inte de äldre råd att köpa mina tjänster.

Vi kan lugna företagaren. Med en fortsatt alliansregering så blir det fortsatt rot-avdrag och rut-avdrag så att vanligt folk kan fortsätta att köpa tjänster, och få hjälp med att underlätta sin vardag. Mot det står de tre röda partierna som vill ta bort rut-och rot-avdraget.

Det betyder att minst 2 900 personer som startat företag under det senaste året riskerar att gå ut i arbetslöshet och konkurs. Vi värnar jobben i hela länet, och med en fortsatt alliansregering så kan vi fortsätta arbetet med att skapa ett bättre län och land att bo i.

Anders W Jonsson (C)

riksdagskandidat

Lars Beckman (M)

riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons