Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi var först

Önskemål om byggande av ett nytt attraktivt badhus i Hudiksvall framfördes av Folkpartiet liberalerna första gången 2004 och året därpå lämnade partiet in en motion till kommunfullmäktige om att genomföra en teknisk ekonomisk utredning av projektet.

Annons

Frågan om badhus upptogs även i Folkpartiets valprogram 2006. Då hade även Socialdemokraterna hakat på och hade byggande av ett nytt badhus i sitt valprogram.

Efter valet genomfördes utredningar, arkitekttävling och man planerade för ett nytt badhus vid Kattvikskajen. En ekonomisk kris av sällan skådat slag omöjliggjorde fullföljandet av projektet inom mandatperioden.

Inför valet 2010 har Folkpartiet diskuterat badhusprojektet och konstaterat att den försening i tid och rum som drabbat badhuset fordrar ett tekniskt ekonomiskt nollställande av projektet oavsett att majoriteten i fullmäktige har beslutat att ett nytt badhus ska byggas vid Kattvikskajen.

Ett projekt av denna storleksordning måste hanteras på detta sätt så att när alla fakta ligger på bordet ett rationellt beslut om placering, utformning och innehåll kan fattas av en ny majoritet till gagn för medborgarna i Hudiksvall. Detta framfördes av FP-ledamot vid fullmäktiges sammanträde i juni 2010.

Detta är ett krav från det parti som var först att initiera projektet som sedan har tagits över av de regerande partierna.

Ann-Marie Svala (FP)

gruppledare

Sven-Olof Westin (FP)

fullmäktigeledamot

Gunnel Nordin (FP)

ordförande i Hudiksvall

Ann Berg (FP)

kandidat till fullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons