Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi uppskattade

Vi är verkligen uppskattade av våra valda politiker! Till den milda grad att vi bidrar till att Sverige slagit till och med Danmark i kampen om titeln ”världens högskatteland nummer 1”.

Annons

Visst är det skönt att vara uppskattad!

Vi pensionärer ska sträcka på oss!

Varför?

Vi är verkligen uppskattade av våra valda politiker! Till den milda grad att vi bidrar till att Sverige slagit till och med Danmark i kampen om titeln ”världens högskatteland nummer 1”. Det är tydligen egalt vilken konstellation som styr detta nordiska land, långsträckt men smalt.

Bevisat är att pensionärer är beslutsfattarnas bästa juverstinna mjölkkor! Hörs det löften från Socialdemokraterna om bättring av pensionärens lott? Tro det ej – de om någon har under sin regeringstid från ATP-fonderna pengar "snott".

Är det förmätet att tro att de – beslutsfattarna – gör som arbetarna inom industri och metallfacken – sänker sina löner för att rädda företagen och klara krisen?

Rationalisera sina verksamheter i statens tjänst – bidrar byråkraterna – de i politikernas tjänst? Troligtvis inte – för sådana handlingar behövs moral och andlig spänst.

Trenden är den motsatta – de behöver ju högre löner och arvoden för att just pensionärer verkligen uppskatta.

Fundersamma Gubben på Väster.

Karl Pedal

Alias för

Karl Gösta Åhlénius

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons