Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi stretar vidare

Svar Jörgen Myhrman (12/1).

Jag kan försäkra dig att jag läser dina insändare om och om igen, men jag ser fortfarande inga likheter i våra tankegångar. Däremot ser jag att vi talar olika "språk".

Annons

I mitt dagliga verk ingår att möta människor, många människor. En av de viktigaste uppgifterna är att se förbi kön, ålder, social ställning, ursprung och så vidare. Att sätta dessa personer i fack som " för fin" eller "lat" eller "sjuk" får inte förekomma.

Jag förstår nu att du gav uttryck för en vision, en dagdröm, men förklara varför det är accepterat av dig att få hjälp sedan det malts i byråkratins papperskvarnar, där man på blankett efter blankett fläkt ut sitt liv, för att sedan betalas med samma skattemedel? Det vill säga om du har tur och försäkringskassans läkare har en bra dag...

Vi kan väl göra ett experiment. Jag uppmanar alla Sveriges medborgare som känner sig friska och smärtfria att gå på jobbet i morgon. Du som inte hör till den gruppen stannar hemma och tar hand om strykhögen, rengör avloppet i badrummet och rensar ur garderoberna, tar tag i alla "surdegar" som alltid skjuts på framtiden.

Eventuella synpunkter på att Sverige stannat hänvisas till Jörgen Myhrman (V). Han kan förklara sin idé om friskgaranti i samhället.

Tills dina drömmar slår in, fortsätter vi i verkligheten.

Vi som varken är sjuka eller friska efter ett långt yrkesliv stretar vidare, lyckliga över att fortfarande håller i rodret på vårt livs resa...

Orka, orka...

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons