Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi skola är värre än rabatterna

Yvonne Oscarsson har haft synpunkter på blomsterrabatternas skötsel i Ljusdal. Hon vet säkert vad hon talar om, men jag vill samtidigt ge kilovis med beröm för de många vackra blomsterarrangemangen i Ljusdal!

Annons

Värre är det med den fond som möter alla hitresande, när de kommer över älvbron: Vi skola.

När jag gick i klass två på den skolan, fick jag min enda örfil. Inte av min egen snälla fröken, utan av kärringen i klass tre, efter världens kortaste rättegång. Utan försvarsadvokat och vittnen var utgången given i förväg, och straffet verkställdes omedelbart.

Jag beslöt efter den svidande smällen att riva skolan vid första bästa tillfälle! Tyvärr inställde sig detta tillfälle inte förrän flera decennier senare, då jag först som rektor för skolan kunde föreslå dåvarande skolstyrelsen att på sikt avveckla skolan, och senare som pensionär och ledamot i kommunfullmäktige också deltog i beslutet att helt ställa in undervisningen i Vi. Beslutet var dock bättre välgrundat den gången!

Nu är det ju så i Ljusdal, att det beslutas mycket, och genomförs något mindre. Det ges rabatt på besluten. Så än i dag, nästan åttio år efter örfilen, står skolan ännu kvar! Fasaden ser allt anskrämligare ut för varje år som går och annonserar uppgivet: välkommen till Ljusdal!

Vad spelar det sedan för roll, hur rabatterna sköts?

Lennart Gunhamre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons