Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska vara steget före

De röd-gröna partierna är överens om en bättre djurhållning. Det är fem löften som innehåller inrättandet av en ny djuretisk ombudsman, DjurO, fördubblade djurskyddskontroller och obligatorisk ursprungsmärkning av allt kött inom EU.

Annons

Samtidigt har borgarregeringen inte talat om vad man tänker göra för att förbättra den kritiserade djurhållningen. Kommer den borgerliga regeringen, om de sitter kvar efter valet, att fortsätta på den inslagna vägen – med ett urholkat djurskydd, utan obligatorisk ursprungsmärkning, och utan ordentliga kontroller?

Det är inte acceptabelt att kött som är svenskmärkt egentligen kommer från ett annat land, och att de minskade kontrollerna urholkat djurskyddet. Det är att föra oss konsumenter bakom ljuset, och göra det svårt att göra aktiva val.

EU påverkar många områden av djurskyddet. Det är därför viktigt med en aktiv politik på EU-nivå. I samtliga områden kommer de röd-gröna att värna djurens välbefinnande, och rätten till att kunna gå före, med mer ambitiösa bestämmelser på det nationella planet.

Marcus Häggström (MP)

kandidat till landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons