Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi ska ta emot dem som flyr hit"

Alla människors lika värde i ett demokratiskt, rättvist, solidariskt och fritt samhälle! skriver Kommunal Söderhamns sektionsstyrelse.

Annons

Vi i Sverige och Söderhamn bor i ett fritt, tryggt och demokratiskt samhälle och land. Vi bor i ett land som man flyr till och inte ifrån. Vi bor i ett land som har stått för människors lika värde, rättvisa, solidaritet, frihet och demokrati och som anses vara världens bästa land att bo och leva i. Kommunals värdegrund vilar också på dessa värdeord. I dessa tider av stora flyktingströmmar, med människor som flyr för sina liv, med hopp om att starta ett nytt liv här, måste vi som medborgare och medlemmar leva upp till och stå upp för dessa värderingar varje dag, timme, minut.

Vi ska ta emot de personer som flytt hit för att starta ett nytt liv. Vi ska bemöta dem och alla andra utifrån dessa värderingar. Något annat är inte okej! Alla behövs och kan bidra om rätt förutsättningar ges för detta. Vi behöver alla de nya arbetskompisar, medborgare, skolkamrater, skattebetalare vi kan få, både i landet Sverige och i samhället Söderhamn. För att det ska bli verklighet krävs att du och jag ställer upp och visar att vi står för de värderingarna, det är bara vi som kan göra det, ingen annan.

Vill vi, kan vi, törs vi? Ja vi vill, vi kan, vi törs!

Sektionsstyrelsen Kommunal Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons