Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska skapa ett varmt Söderhamn

Vår stadsarkitekt Ylva Larsson behandlas som något som katten släpat in. Vidrigt och omänskligt!

Annons

Efter det att jag yttrat mig i en artikel i Kuriren den 7 december, har jag fått telefonsamtal och mejl samt träffat människor som berättat om sina personliga upplevelser av chefer i Söderhamns kommun. Alla dessa vittnar om hur dåligt de mått. Det mest tydliga är att få personer vill eller vågar figurera med sina namn.

Ett samhälle med tystade, rädda invånare har ingen ljus framtid. Detta måste det bli ändring på! En revision måste till, utförd av oberoende person, plus utrensning av de maktfullkomliga, ofta inkompetenta.

Jag har själv varit utsatt. Ville få till en ändring på arbetsplatsen, där många mådde dåligt efter det att vi fått en ny chef. Jag steg fram och sa ifrån, kritiserade chefen. "Ärendet" hamnade hos en högre chef (gissa vem!) som hotade mig med avsked, men det stannade vid en skriftlig varning. Denna blev aldrig diarieförd!

Va? I ett demokratiskt samhälle!? Får man inte säga sin mening? Får man inte kritisera en chef? Får en chef förbjuda en anställd att yttra sig i en fråga? Får en chef bete sig hur illa som helst utan att man har rätt att säga ifrån? Utan att få repressalier?

Men vi får absolut inte tystna. Vi måste säga ifrån, ju fler desto starkare, för att tillsammans skapa ett demokratiskt, öppet, schysst, varmt och trevligt Söderhamn, starkt rustat för att tackla mäsklighetens största utmaning – klimatkrisen.

"Tystnad har aldrig varit bra redskap för att bygga demokrati", Henning Mankell i Davos.

Karin Solum (MP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons