Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska inte göra skillnad på behoven!

/

Om det finns möjlighet till hjälpmedel i vardagen som underlättar för dem som behöver ska det också vara en självklarhet att få detta hjälpmedel oavsett vilken region/landsting man bor i, skriver Pia Jansson (M).

Annons

På regionfullmäktige i Bollnäs (20/10) lade samverkan (M, FP, KD, SVG,) fram en motion gällande Daisy-spelaren som är ett hjälpmedel för synskadade och de med lässvårigheter. Ett hjälpmedel som vore lika självklart som att för den som är rullstolsburen att få en rullstol.

Jag är en kvinna som är förlamad från axlarna och neråt, vilket innebär att jag har assistenter till precis allt, och för en tid sedan fick jag ett hjälpmedel till min dator så att jag bland annat ska kunna läsa tidningen, läsa/skriva mail, surfa och göra allt som alla andra gör med en dator. Detta gör jag i dag med funktionen ögonstyrning med hjälpmedlet tobii.

Efter att jag har fått det öppnades en ny värld upp för mig, jag sköter mig själv med datorn, då jag är politiker behöver jag använda datorn dagligen. Denna insändare skriver jag med mitt hjälpmedel i dag. Om det finns möjlighet till hjälpmedel i vardagen som underlättar för de som behöver ska det också vara en självklarhet att få detta hjälpmedel oavsett vilken region/landsting man bor i.

Vi i Gävleborg är den enda regionen som inte har den rättigheten. S, V, MP och C diskriminerar de synskadade genom att säga nej till Daisy-spelaren. Deras försvar är att tekniken utvecklas hela tiden och att det kommer komma något bättre framöver, men till dess måste de synskadades behov tillgodoses. För det är väl de som har behovet att hjälpmedlet som vet vad de behöver just nu!

Pia Jansson (M)

regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons