Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska fortsätta att kämpa

Det är ett år sedan attentaten på Utöya i Norge ägde rum. 69 av våra socialdemokratiska vänner och kamrater dödades på ett ungdomsläger.

Annons

En enskild persons hat mot socialdemokratins värderingar ledde honom till dessa handlingar.

Socialdemokratin står i Norge, precis som i Sverige, alltid upp för alla människors lika värde. För de som drivs av tanken att människor i grunden inte har samma värde, är vi tillsammans med de människor som på grund av sitt ursprung inte anses ha samma värde, en måltavla för dessa människors hat.

Terrordådet på Utöya gjorde detta mycket tydligt för oss alla. Att göra barn och ungdomar, som vill ägna sin fritid åt politiskt arbete och arbeta för en framtid de tror på, till måltavla för sitt hat är oförståeligt för de flesta av oss. En rent avskyvärd handling genomsyrad av beräknande ondska. Vilka värderingar i samhället har gött de idéerna?

Det är viktigt för oss alla att tänka på när vi uttrycker oss om andra människor. Ingen trodde att ett sådant dåd var möjligt innan det hände. Det var svårt att ta in då och även nu, ett år senare, känns det overkligt.

Trots det är det påtagligt, då många av våra fina kamrater från AUF i Norge inte kommer att kunna delta på sommarens läger, som mest troligt blir mycket känslosamt. Det viktigaste och bästa vi kan göra för att hedra våra döda kamrater är att fortsätta det arbete och den kamp de har varit en viktig del av.

Att stå upp för värderingar om människovärdet. Eller som SSU:s gamla kampanj sade det: Rör inte min kompis!

Daniel Olsson

distriktsordförande, SSU Gävleborg

Elin Lundgren

riksdagsledamot (S)

Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons