Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi satsar på Hudiksvalls sjukhus

Svar till Charlotte Klötz (5/6).

Annons

Säga vad man vill om Charlotte Klötzs (FP) politiska aktiviteter, men de verkar inte gå ut på att skaffa sig vänner i politiken. Charlotte är mera av konfrontationspolitiker. Det är knappast ett förtroendeskapande hon ägnar sig åt, snarare en ökenvandring.

Jag vill på goda grunder hävda att den nuvarande majoriteten, bestående av S, C och MP satsar på Hudiksvalls sjukhus. Det märks inte minst på det faktum att vi avser att investerar cirka 100 miljoner kronor i nya lokaler för operation, psykiatri och ett större parkeringsdäck. Beträffande verksamheter så satsar vi på uppbyggnad av dialys med 14 tappställen i Hudiksvall.

Ett mycket patientvänligt beslut, som gör att resavstånden minskar väldigt mycket för människor med sådana behov främst i Nordanstigs och Hudiksvalls kommuner. Att behöva dialys flera gånger i veckan är extremt jobbigt om man dessutom måste resa långa vägar. Vi flyttar därmed hälften av dialysen från Bollnäs till Hudiksvall. Vi gör alltså omflyttningar av verksamheter för den långsiktiga patientkvaliténs skull.

På samma sätt förhåller det sig med ett kardiologiskt centrum i Gävle. Där samlar vi pacemakerinläggningarna från Bollnäs och Hudiksvall till Gävle. Volymerna är inte så stora och vi anser att kvalitén ökar genom denna åtgärd. Patientnyttan är i centrum! Det som behövs ofta ska finnas nära och det som behövs sällan ska finnas samlat är vår ledstjärna.

När Charlotte Klötz endast har Hudiksvallsperspektivet har vi länsperspektivet och patientperspektivet. Det är en väsentlig skillnad.

Vidare satsar vi på en dagkirurgisk avdelning i Hudiksvall, för att få bättre flöden och därmed öka kapacitet och kvalitet. Det är en åtgärd som sprungit fram ur personalens idéer om utveckling på det området. Vi ska också bygga om ortopedens lokaler för bättre ändamålsenlighet samt lokalerna för AT- läkarna. Det tror vi, ökar attraktiviteten hos Hudiksvalls sjukhus som utbildningssjukhus. Bättre kvalitet är fokus för oss!

Detta är vad jag menar med att satsa.

Till sist: Jag medger att jag som ordförande och många med mig blev irriterade på dig Charlotte (och ingen annan) vid det nämnda sammanträdet med landstingsstyrelsen. Skälet var att du for ut i långa ordkaskader i ett försök att ta heder och ära av en av våra tjänstemän, genom att påstå att hon medvetet ljuger i sin föredragning. Det du gav uttryck för kallar jag för extremt dålig personalpolitik. Eftersom du brukar uttala dig i personalpolitiska frågor då och nu, vill jag påminna dig om att det alltid är bäst att försöka leva som man lär.

Björn Brink (C), landstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons