Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi saknar dialogen med ledningen

Den 1 september 2009 gick vi över i den nya organisationen men ännu sitter vi här på våra gamla arbetsplatser och väntar på att någon ska tala om för oss hur och med vad vi ska jobba, var vi ska sitta.

Annons

Hur försvarar landstingets ledningsgrupp den stora omorganisationen för läkarsekreterarna i Gävleborg med tanke på följande:

Man raserar ett mångårigt uppbyggande kring de administrativa arbetsuppgifter som kretsar kring en patient. Rutiner som är väl inarbetade för att inget ska hamna mellan stolarna. På alla kliniker har man olika rutiner och detta beror på att klinikerna har olika patientgrupper. Att arbeta som läkarsekreterare på en klinik betyder att man specialiserar sig för just den patientgrupp den aktuella kliniken har att utreda/åtgärda/uppfölja. Med tiden lär man sig och blir professionell inom sitt område.

Ledningen säger att vi ska använda våra resurser på bästa sätt, varför lyssnar de då inte på oss som faktiskt har kunskapen? Det handlar inte bara om att sitta och skriva utan det handlar om så mycket mer. De säger att de ska ta tillvara den specialistkompetens och kontinuitet som finns, men nu rycks den ju undan.

I Hudiksvall ska det bli två samordningsenheter, en för primärvård och en för slutenvård. Där ska det placeras 37 sekreterare i varje sambandscentral. Detta skulle ha varit klart 1 september 2009. Men nu har de som har hand om denna omorganisation upptäckt att det inte finns några befintliga lokaler bland annat i Hudiksvall, så lokaler måste byggas om och för att det ska kunna göras måste ett politiskt beslut tas för detta.

Syftet med omorganisationen är att det ska sparas pengar. Det kan vi förstå men det som är svårare att ta in är att lokalerna måste byggas om på de flesta sjukhus i Gävleborg, 12 enhetschefstjänster utannonserades i juli, nya kontorsmöbler ska införskaffas med mera. Vari ligger besparingen och hur blir arbetsmiljön för landstingets administrativa personal med mer statiskt arbete?

Vi hade mer än gärna sett att en dialog hade kommit till stånd innan vi en dag i september 2008 fick gå på ett, vad de kallade, dialogmöte och då var omorganisationen redan bestämd! Hur denna omorganisation har genomförts är under all kritik både vad gäller framförhållning och relevant information.

Den 1 september 2009 gick vi över i den nya organisationen men ännu sitter vi här på våra gamla arbetsplatser och väntar på att någon ska tala om för oss hur och med vad vi ska jobba, var vi ska sitta. Det känns tungt att vi måste lämna våra arbetskamrater och våra arbetsplatser – för vad?

Värnar inte sjukhusledningen om personalens hälsa? Vi har gått med oro, ångest och frustration nu i ett års tid och ännu saknas flera bitar för att allt ska hamna på plats i denna organisation. Det kanske är hög tid att kontakta Arbetsmiljöverket?

Besvikna läkarsekreterare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons