Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi säger nej till centralisering

Christel Hellenbrandt och Pia Wallin kräver ett svar från oss politiker om planerna för BB i Hudiksvall (27/7). Vi förstår att de känner stor oro över majoritetens planer för Hudiksvalls sjukhus.

Annons

Det är viktigt att väljarna får ett svar om framtiden för BB i Hudiksvall, innan valet i höst. Det var bland annat av den anledningen som vi i Samverkan Gävleborg ställde ett öppet brev till socialdemokraterna, där vi frågade om just BB:s framtid.

Vi vet att den ökända strategiska planen som presenterades av majoriteten för något år sedan innehöll stora strukturella förändringar. Vi vet även att den planen fortfarande finns med i majoritetens fortsatta arbete.

Vi inom Samverkan Gävleborg är tydliga med vad vi vill genomföra i landstinget. Hudiksvalls sjukhus är idag ett fullvärdigt akutsjukhus, och en viktig del i hälso- sjukvården i vårt län, och vi anser att det ska fortsätta vara det.

Vi har idag två förlossningskliniker i länet, och det krävs för att bibehålla en förlossningsvård av hög kvalitet. Vi tror inte på centraliseringspolitiken som lösning för landstingets problem. Vi är övertygande om att vi, genom ett nytt politiskt ledarskap, kan skapa förutsättningar för att förbättra sjukvården runt om i länet.

Vi och väljarna väntar fortfarande på ett svar från länets socialdemokrater.

Samverkan Gävleborg

Patrik Stenvard (M)

Carina Östansjö (FP)

Stig Zettlin (SVP)

Ingemar Kalén (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons