Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi politiker måste ta ansvar

Svar till Daniel Pettersson (14/4).
Daniel, jag tar det en gång till. Det var ett av mina första fullmäktigemöten. Jag tror det var första gången jag stod i talarstolen. Ponera att jag inte höll mig till dagordningen. Tycker du, att det rättfärdigar det jag blev utsatt för?

Annons

Punkten på dagordningen hette: Upphandling av nytt badhus. Förslaget från kommunstyrelsen var att ge tekniska nämnden i uppdrag att genomföra en upphandling för ett nytt badhus och för en kajrenovering på Kattvikskajen.

Jag hade lite ekonomiska fakta som jag ville att fullmäktige skulle känna till. Varje bad i det nya badhuset skulle subventioneras med 700 kronor av skattebetalarna om antalet badare förblev vid samma nivå. Andra kommuner med nya badhus hade sett en ökning i början, därefter hade det återgått till ungefär samma nivå som tidigare. Jag menade att vi kunde använda skattepengarna på bättre sätt. Vi hade ju redan tre badhus i kommunen.

Om jag inte får prata om kostnader för ett nytt badhus när beslut ska tas för att sätta i gång kostnader för badhusbygget. Ja, då får ni nog hålla en kurs hur man ska förstå dagordningen.

Den senare delen av din insändare var spännande att läsa. En tårdrypande drapa om hur ett stackars barn drabbas när hans pappa beskylls för att vara jävig. Det stackars barnet du skriver om är 38 år. För er som hade svårt att förstå vad det handlar om så kan jag berätta att det gäller Rosenqvists stora nybygge i Sanna på vattenskyddsområdet. När byggnadsnämnden beviljade Rosenqvist bygglov menade jag att ordföranden var jävig eftersom hans son är Nordenchef på Rosenqvist. Dessutom försvarade ordföranden bygget på vattentäkten med att företaget hotade att lämna kommunen om man inte fick bygga just där. När jag läser kommunallagen så verkar det som att detta kan kallas jäv.

För att en demokrati ska fungera måste vi ha ett rättssystem som fungerar. Det åligger oss alla att se att allt går rätt till. Speciellt tycker jag att vi politiker bör ta vårt ansvar. Att jag tycker en politiker är jävig gör mig inte till en krypskytt.

Siv Gustafsson MP

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons