Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste ställa om

Annons

Fattigdom är att veta vad som måste göras men inte kunna det!

Var 3:e sekund, den tid det tar att läsa denna rad, dör ett barn i fattigdom någonstans i världen. Hon eller han kunde räddats på sjukhuset men föräldrarna har inte pengarna. Deras barn dör av fattigdom!

Fattigdom är verkligen brist på mat, boende och sjukvård men i grunden på möjlighet att påverka och förändra sitt liv.

Den indiske Nobelpristagaren och utvecklingsekonomen Amartya Sen menar att fattigdom ska definieras som brist. Är det så då behöver alla befrias. I vår del av världen från sjukan homo consumensis!

En ny fattigdom växer fram när klimathotet blir verklighet. Jag vill att mina barnbarn ska ha äppelträd att klättra i och snö att krama till en boll! Men jag inser att detta är allvarligt hotat! Därför vill jag vara en del av omställningen till en mer hållbar värld. Att inte vara det är cyniskt, det vore att göra barnbarnen urfattiga!

Att ställa om är inte i första hand betungande. Det är befriande! Och ibland roligt så man nästan glömmer allvaret. Något helt annat än den tunga känslan av att inte kunna göra något åt världseländet.

Nämligen av att det helt enkel är glädje att göra gott! Mot vår lidande planet eller broder! Så stavar vi nämligen till omställning!

Sven Jansson

nätverket RättvisAlfta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons