Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste samarbeta

Vi måste spara energi, energieffektivisera, så att vi minskar vårt behov av fossila bränslen, satsa på närproducerade produkter bland annat livsmedel, återvinning av överblivet livsmedel till energi i form av biogas och växtnäring.

Annons

Jag tror att de flesta håller med om att det har hänt något med vårt klimat, trots att de finns de som vill hävda att det är normala förändringar, som alltid har skett i historien.

Förmodligen är det svårt för vissa att erkänna vad som är på väg att hända, för ska vi komma till rätta med problemet, måste vi ändra på vårt levnadssätt och många tror att det är negativt.

Jag håller inte med om det, tvärtom tror jag att det är positivt för arbetsmarknaden, levnadsstandarden och framför allt miljön.

Det finns så många kloka uppfinnare och det finns redan många uppfinningar på hyllan, som det går att omsätta i praktiken med omedelbar verkan men vi måste släppa fram dem.

Vi måste i första hand spara energi, energieffektivisera, så att vi minskar vårt behov av fossila bränslen, satsa på närproducerade produkter bland annat livsmedel, återvinning av överblivet livsmedel till energi i form av biogas och växtnäring, då behöver vi inte dessa långa vägtransporter, som förbrukar cirka fyra liter diesel, för att flytta cirka 30 ton en mil.

Lokala lantbrukare i Söderhamn med omnejd har ett stort ansvar att detta ska komma i gång och fungera, förslagsvis genom LRF eller Maskinringen, för kommunens kostenhet försöker få en partner att samarbeta med.

Vi lantbrukare måste få till en organisation, så att vi kan garantera kommunen rätt produkter och säkra leveranser till nästa livsmedelsupphandling och som ett brev på posten blir vi naturlig part även för restprodukterna.

Olle Persson

Kristdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons