Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste ha el

Svar till Miljöpartist. Visst ska kommunen ta ansvar för natur och miljö, men man ska också ta ansvar för att det ska finnas el till vår industri, skolor, vårdinrättningar etcetera.

Annons

Svar till Miljöpartist (3/3).

Visst ska kommunen ta ansvar för natur och miljö, men man ska också ta ansvar för att det ska finnas el till vår industri, skolor, vårdinrättningar etcetera. Vi enskilda medborgare ska också kunna behålla en god standard, men du kanske är en människa som tar fram sopkvast i stället för dammsugare och gärna sitter och läser vid stearinljusens vackra sken. Som du säkert är medveten om är vågkraft fortfarande i ett forskningsstadium och solkraft är förvisso ett intressant och bra alternativ för enskilda hushåll, men det räcker inte för större behov i samhället.

Utbyggnad av förnybar energi ger också intäkter till kommunen i form av arbetstillfällen och skatteintäkter både på kort och lång sikt. Inte minst måste vi självklart också vara solidariska mot de kommuner som har tagit emot kärnkraftverk, avfallsanläggningar, utbyggda älvar med mera.

Vi noterar också att du går emot din egen gruppledare, som i kommunstyrelsen gick emot majoritetens beslut i likhet med nästan alla oss andra i oppositionen.

Per-Edgar Pettersson

Ann-Marie Svala

Folkpartiet liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons