Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste få stopp på girigheten

/

Björn Ohlsson retar sig över den girighet som han tycker sprider sig i Sverige.

Annons

Jag läste för en tid sedan att Håkan Juholt tänker sluta som riksdagspolitiker till hösten och kan då plocka ut drygt 5,5 miljoner kronor i garantilön från riksdagen fram till sin 65-årsdag. Man blir ju rejält förbannad när man ser dessa politikers girighet. Samtidigt säger de att vi arbetare måste jobba efter vår 65-årsdag. Varför gäller inte samma villkor för politiker och tjänstemän inom kommun, landsting och staten som för oss övriga svenskar att blir du utan jobb anmäl dig på arbetsförmedlingen och kvittera ut a-kasseersättning tills du får nästa jobb?

Det har sedan jag läste detta framkommit att Arlachefen låtit Arlas medlemmar betala hans privata konsumtion, samtidigt har Arla inte råd att betala sina medlemsbönder ett skäligt pris för mjölken. Föreningsmedlemmarna i medlemsägda företag måste ta tillbaka makten i sina företag, till exempel Coop OKQ8 och Arla med flera. OK bidades en gång för att hålla nere priset på bensin för sina medlemmar, men nu är det i inte ovanligt att företaget är först med att höja priserna. Vi måste sätta stopp för denna girighet som sprider sig i Sverige. Detta gäller även inom LO. För ni tror väl inte att det bara är inom Kommunal girigheten blomstrar. Jag hoppas att tidningarna fortsätter att granska alla fackförbund så att vi kanske får rätsida på denna girighet!

Björn Ohlsson

Kilafors

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons