Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste alla ställa upp

Ditt öppna brev (4/9) om migrationspolitiken gör mig besviken, Tomas Tobé.

Annons

Bäste Tomas. Jag känner Dig inte personligen, men jag har fått intrycket att Du är en ambitiös och omdömesgill politiker. Ditt öppna brev om migrationspolitiken gör mig därför besviken. Inte på grund av innehållet utan på grund av det grälsjuka tonläget.

Det har varit en styrka för Sverige att vi sedan lång tid har haft en bred politisk uppslutning kring en human flyktingpolitik. Låt inte rädslan för de politiska mörkmännen stänga dörren för ett fortsatt brett samförstånd! Nu måste vi alla – staten, kommunerna, civilsamhället och enskilda individer – ställa upp för att hjälpa de många flyktingar som kommer till vårt land.

Jag följer sedan länge varje dag nyhetssändningar och debattprogram på den tyska tv-kanalen ZDF. Tyskland räknar med att i år få ta emot 800 000 flyktingar och asylsökande.

Det som särskilt imponerat på mig är det anständiga tonläget och det breda samförstånd som råder mellan de politiska partierna. Det finns inte på kartan att man skulle försöka knipa partipolitiska poäng på flyktingkatastrofen. Vi ska klara det här, säger Angela Merkel.

Tomas, vore det inte klokt att ni i den moderata partledningen lät er inspireras av Europas i särklass främsta ledargestalt, Angela Merkel, och i stället för att fokusera på vad som eventuellt skiljer partiernas ståndspunkter åt, satte er ner med regeringen för att diskutera hur ni tillsammans (!) på bästa sätt kan hjälpas åt, så att vi även i fortsättningen kan känna stolthet över att Sverige ställer upp för att hjälpa människor som flytt för sina liv.

Lars Eric Ericsson

Järvsöbo och fd landshövding

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons