Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kommer tillbaka...

Vi på läktaren ser fram mot årets Cabarecup, som redan är fullbokad, fotbollskontakterna kan hållas vid liv. Vi kommer tillbaka som Nacka sa, men vet inte riktigt när.

Annons

På Thurevallen har jag tillsammans med många kamrater har aktiviteter i 54 år. Många år som aktiv och ledare, den andra halvan som trogen supporter. Man har mött motgång och glädje. De flesta minnena faller på den positiva skalan, inte bara under höjdartiden när RSK:s namn figurerade i hela Mellan-Norrland, med motståndare som Gefle IF, Sandviken, Söderhamn, ABK och Östersund. Inte att förglömma en av ungdomslagets få segrar förra året mot LIF hemma. Samma stolthet har infunnits sig under åren, tänk för två år sedan när lilla RSK återigen stod som kommunens bästa lag, efter att seriesegern bärgades i div 5. Alla spelare, gästande lag, ledare, press och domare samt den trogna publiken får inte plats att nämnas, men ett stort idrottsligt tack för kamratskapet och gemenskapen genom åren, nu när Ramsjö Sportklubb tvingats lämna arenan.

Sveriges regering, både den föregående och den nuvarande, satsar på storstadsregionerna. Den uteblivna satsningen på landsbygden har försvårat fortsatt verksamhet på många områden bland annat idrotten. En studieresa till grannlandet Norge rekommenderas med politikern Maud Olofsson i spetsen. Där återgår stora skattesummor till landsbygden för de råvaror, mineraler och skogen, som utvinns, trots att huvudkontoren inte ligger där. I Norge återförs cirka 5,2 miljarder kronor.

Många matchdräkter har bleknat bort, orter som i gången tid besöktes med dobbar under skorna var Hennans IK, Hamra, Kårböle, Hybo, Hovra, Skästra och Nors AIK. Men Järvsö, Los, Ljusdal, Färila, Korskrogen, Tallåsen och inte minst Föne kämpar vidare. I Jämtlands län har Hede och Hammerdal kastat i handduken, tragiskt. LBK är väl också ett offer för utvecklingen. Grundtanken med en idrottsförening var väl en gång i tiden att bringa sammanhållning och gemenskap, vilket seriesystem som man lirade i var inte det viktigaste. Kanske är det dit vi är på väg tillbaka.

Avslutar denna återblick, med att önska våra stronga blå-röda lirare lycka till, i era nya spridda föreningar. Själv kommer jag väl att göra någon resa till närmaste hemmarena Östavall, tre mil bort. I deras div 4-lag huserar numera Lars Magnusson och Daniel Hansen. Eftersom grabbarna har flyttat till Sundsvall får de de flesta hemmamatcherna i Sundsvall. Tiderna kan förändras, en ny guldgruva, skogsbruket och jordbruket kanske får en renässans, och att folk tröttnar på storstadslivet när arbetslösheten visar sitt fula tryne i full blom. Vi på läktaren ser fram mot årets Cabarecup, som redan är fullbokad, fotbollskontakterna kan hållas vid liv. Vi kommer tillbaka som Nacka sa, men vet inte riktigt när.

Idrottshälsning Leif Jönsson Ramsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons