Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi känner inte igen oss

När vi läste debattartikeln från Olofsson (V) och Damberg (V), 28/5, kände vi inte igen oss i den bild som målas upp av de privata företag som verkar inom vård och omsorg.

Annons

Tvärtom uppskattar många av de vi pratar med möjligheten att kunna välja, få inflytande och uppleva de korta beslutsvägar som finns tack vare att kommunen inte längre är den enda utföraren.

Vi driver ett företag inom personlig assistans, hemtjänst och hushållsnära tjänster. Tillsammans med våra 73 anställda jobbar vi varje dag, för att skapa en så bra tillvaro som möjligt för våra kunder/brukare. Att artikelförfattarna nu försöker underkänna den valfrihet som finns, och ensidigt ta upp vinster i välfärden som ett hot känns för oss väldigt främmande.

Många av de som startar privata alternativ kommer från tidigare arbeten inom kommunal verksamhet. Gemensamt för oss är den stelhet och brist på möjligheter att förbättra verksamheten som vi upplevde i kommunal regi.

Genom att starta egna alternativ kortas beslutsvägarna och personal blir mer delaktig i verksamheten. Som resultat trivs både våra kunder/brukare och personalen bättre. De vet alltid vem de kan vända sig till så fort det är något.

Fokus bör vara på hög kvalitet och att kunderna/brukarna är nöjda. Att vissa debattörer i stället försöker flytta fokus till vinster och vem som är huvudman är att undvika kärnfrågan. Hur vi skapar en bättre vård och omsorg i Sverige.

Eva Gottvall-Bruno

Jennie Sanchez

Anita Andersson

Mitt Liv, ML Omsorgsspecialisten AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons