Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kan alla hjälpas åt

Det var så roligt att läsa om ett par positiva nyheter i lördagens Kuriren, nämligen öppnandet av Centrum för Alla och Annica Norlins uppdrag som ny ungdomssamordnare.

Annons

Det görs så mycket för att hjälpa ungdomar men tydligen behövs det något mer, eftersom narkotikan florerar i stan. Har vi inte alla möjlighet att hjälpa på något vis? Om vi finge ungdomarna att rata drogerna redan i skolan, så vore mycket vunnet.

Ni elever som är välanpassade och klarar er bra i skolan, struntar ni i era kamrater som ser ut att hamna utanför? Ni kunde väl locka med dem i andra aktiviteter så att de kommer med i gemenskapen. Alla behöver vi bli sedda.

Föräldrarna till ungdomar som kommit snett behöver också stöd av sina vänner och bekanta. De orkar inte ensamma tampas med motstridiga barn och myndigheter som inte vill göra något.

Ni ungdomar som klarat er ur missbruket och vet hur allt fungerar kunde kanske också hjälpa till.

Och hur är det med er företagare? Tänk om ni anställde en enda ung person som behöver komma in i arbetslivet och lära sig att ta ansvar, vilken stor nytta det skulle vara för samhället! Och samhället det är ju du och jag.

Jag är ingen expert. Detta är några tankar som flög in i mitt huvud när jag läste Kuriren.

De unga är vår framtid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons