Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi jobbar för att få bästa skolan

Du behöver inte vara orolig Christian Jensen – Socialdemokraterna i Ljusdal kommer att göra allt för att kommunen ska ha bra och kvalitetssäkra skolor, "Sveriges bästa", men vi ska även ha en bra äldreomsorg och social verksamhet.

Annons

Svar till Christian Jensen (20/2).

Ja, du Christian jag har aldrig påstått att Ljusdals kommun måste anpassa skolan efter omsorgens behov. Vid mötet i Nybo framförde jag min oro över det ökade behovet i omsorgen och den sociala verksamheten som satts under stor press på grund av finanskrisen. Precis som skolan har även omsorgen lagstyrd verksamhet. Det kommer vi inte ifrån och det finns utredningar som visar att andelen äldre som behöver vård i framtiden kommer att öka.

Nu tar vi ju inte medel från det ena området och ger till det andra. Men det vore naivt att tro att vi skulle få något stort tillskott till skolan när elevunderlaget sjunker även om jag också skulle önska det. Det skulle i så fall vara om staten skjuter till öronmärkta medel. Här i kommunen tror jag att det måste till en långsiktig planering för att se över alla verksamheter när vi ska möta framtiden.

Du behöver inte vara orolig Christian – Socialdemokraterna i Ljusdal kommer att göra allt för att kommunen ska ha bra och kvalitetssäkra skolor, "Sveriges bästa", men vi ska även ha en bra äldreomsorg och social verksamhet.

Leif Persson

Socialdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons