Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi i utkanterna vill också ha del i regionen

De flesta av oss som bor i utkanterna av den kommande storregionen är vettskrämda för konsekvenserna av de så kallade stordriftsfördelarna, skriver Ulla K i Edsbyn.

Annons

Ni som har makten och därmed ansvaret att utse samordnare av Region Svealand: Man behöver inte vara särskilt inkännande eller socialt begåvad för att inse att de flesta av oss som bor i utkanterna av den kommande storregionen är vettskrämda för konsekvenserna av de så kallade stordriftsfördelarna.

Mångårig erfarenhet i stora koncerner i näringslivet har bland annat lärt mig att räkna men också det outtömliga behovet hos chefer och medarbetare av att bli sedda. Alltså förstår jag att samling av resurser i specifika fall är nödvändiga.

Men jag kan också nackdelarna med jätteorganisationer. Det är därför livsavgörande att organisationen, som byggs utifrån verksamhetsidén, ger utrymme för påverkan ända längst ut i storregionen i det här fallet. Allt detta kräver ett gediget arbete med förankring för att ge acceptans och därmed ett fungerande arbete och de förväntade stordriftsvinster som utredningen kommit till.

Det är nu jag skriker: "Men hallå!"

Man utser en person, som i detta avseende misslyckats i sin tidigare chefsposition. Vem eller vilka gjorde kravspecifikationen, som man gör i ett professionellt urval? Snälla rara, lös inte ett omplaceringsproblem genom att skapa ett ännu större problem. Hur kan jag nu lita på att utredningen, som ligger till grund för storregionsbeslutet, är gjord på rätt sätt?

Ulla K i Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons