Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har nog med väggar i stan

Jag läste i HT 4 juli 2012 till min stora förfäran, att det ska byggas ett hus, en restaurang på kajen när hamnmagasinet rivs där det då öppnar sig en härligt öppen, storslagen vy ner mot det glittrande vattnet, med båtar i viken som är unikt för staden.

Annons

Det är guld värt för oss som bor här och för turister. Då ska ni väl inte bygga bort utsikten igen med ett nytt hus.

Det är inte fler husväggar jag vill titta in i när jag passerar Hamngatan. Och ett hus är ju som bekant fastbyggt ett antal hundra år.

En restaurang finns det ju redan där på kajkanten bara några meter bort. Och restauranger finns det ju redan "hur många som helst" både efter Hamngatan och i stan för övrigt.

Oavsett om jag passerar Hamngatan med bil, promenerar på trottoaren eller går längst efter kajen, så njuter jag av den öppna unika vyn mitt i stan.

Nej, låt platsen vara öppen för ett vackert promenadstråk med mycket bänkar, bord och blommor, med mycket gammal, fin, hög och låg belysning och diverse aktiviteter som ser välkomnande ut även för dem som kommer med båt, där allt är mobilt, det vill säga flyttbart.

Det kommer att harmoniera fint med den trevliga solbryggan som byggdes. Men som måste förses med räcken ner mot vattnet om någon ska våga gå ner på den. Tänk på alla barnfamiljer.

Tänk om.

B Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons