Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har mycket positivt på gång

Det finns mycket positivt på gång i Hudik, vad vi saknar är trevliga arrangemang under sommaren i staden. I våra kvarter var mycket bra, där var kommunen med som en av de tunga sponsorerna, hoppas på en fortsättning.

Annons

Förutom ett helt ounderbyggt påhopp på undertecknad så är det glädjande att läsa i Anders Olssons insändare den (1/9) att han tagit del av och uppskattar det förslag till utveckling av hamnområdet som majoriteten i Hudiksvall jobbat med under den här mandatperioden.

Det har inte varit lätt, mycket krypskytte har förekommit i ansvariga nämnder och i kommunstyrelsen, men nu verkar planen vara på plats och de nödvändiga besluten är fattade i fullmäktige.

Till Anders Olsson vill jag också påpeka att jag förbehåller mig rätten som kommunpolitiker att ha åsikter om den förda nationella politiken, det ingår liksom i uppdraget.

Förutom utvecklingsplanen för hamnen är nu också den reviderade utvecklingsplanen för hela kommunen på väg fram. Ett arbete som drivits av kommunens utvecklingsstrateg tillsammans med näringslivet och olika grupper i kommunen. Vi har också sedan i våras ett fungerande arbete tillsammans med näringslivet i det som kallas KNS, kommun och näringsliv i samverkan, en grupp där näringslivet har ordförandeposten och där vi diskuterar utvecklings och näringslivsfrågor av strategisk karaktär. E 4-bygget är bra på gång och tack vare fullmäktiges beslut om bidrag så blir det fyrfilig motorväg.

Ett mycket intressant projekt som vi nyligen gått in i är det så kallade Gunillaprojektet tillsammans med Ericsson. Ett projekt som kommer att sätta Hudiksvall ännu mer på världskartan när det gäller fiberoptik och utveckling av tjänster i det fiberoptiska nätet, detta tillsammans med arbetet på Acreo Fiberlab och Fiber Optic Valley skapar en oerhörd utvecklingspotential i Hudiksvall för entreprenörer och nya företag.

Vi, kommunen, köpte för något år sedan Fiberhuset vid Ericsson, där utvecklas nu företag och forskning i en kreativ miljö något som ytterligare förstärker det ovan nämnda.

Det finns mycket positivt på gång i Hudik, vad vi saknar är trevliga arrangemang under sommaren i staden. I våra kvarter var mycket bra, där var kommunen med som en av de tunga sponsorerna, hoppas på en fortsättning. Jag har föreslagit att vi ska titta på om det är möjligt att tillsammans med näringslivet starta upp någon form av evenemangsbolag i Hudik. En organisation som har till uppgift att se till att det finns både pengar och organisation för större evenemang i Hudiksvall med omnejd. Idén är i sin linda men ska utvecklas om intresse finns under vintern.

Hudiksvall fortsätter också att befästa sin ställning som ett handelscentrum i norra Hälsingland och den nu pågående omvandlingen av stadens centrum kommer att bidra till detta.

Nu är utmaningen att hitta medel så att vi kan köra i gång byggnationerna på Kattvikskajen, samtidigt som vi ska klara av sjunkande skatteunderlag och ökande kostnader för försörjningsstöd på grund av massarbetslösheten.

Sven-Åke Thoresen

kommunstyrelseordförande och socialdemokratisk politiker

Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons