Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har en skyldighet att agera som visselblåsare

Det behövs inte alls fler visselblåsare i Gävleborg eller Ljusdal! Det finns tillräckligt många. Problemet är bara att de aldrig orkar eller vågar vissla, skriver signaturen Johanna.

Annons

Det är ju varje social människas skyldighet att agera som visselblåsare. Även om vissa verkar gör vad som helst för att förfölja eller förgöra sådana som i fallet med Edward Snowden – eller Marita Wikström.

De är för övrigt inte ensamma i denna situation då vi genom historien kan hitta mängder med visselblåsare – där kanske Jesus är den mest kände … Det är precis med varje människa som med våra reflexer. Tar vi inte knäreflexen sitt ansvar – svarar an – så faller vi till marken. Om en människa inte tar sitt sociala ansvar och visslar när hon ser att något fel så riskerar hon själv eller att våra samhällsinstitutioner att faller.

Det var precis det budskap som Morgan Alling hade med fisken i sitt tv-program om anti-mobbing – att det är den stora tysta massan eller kroppen som sviker om den upplever att mobbing pågår. Det är när vi inte orkar vissla om vi ser att något som är fel pågår som vi gör fel. Det är precis så vi lär våra barn och varandra att svika och att mobbing är ok!

Johanna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons