Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi försöker göra något

Måndagen den 29 maj ställde jag en interpellation i kommunfullmäktige, Söderhamn, till ordförande i omvårdnadsnämnden, en interpellation som normalt brukar ta max fem minuter, men som blev en het debatt i cirka 45 minuter.

Annons

Så lite fel har du E. Jansson, som säger att inget görs av våra så kallade politiker. Bollen ligger därefter hos ordföranden och omvårdnadsnämnden, och vad som gjorts i den  efter den 20 maj, för att förbättra personalsituationen inom äldrevården, känner jag inte till.

Tyvärr är det så "olyckligt" att det gick mot sommartid, och därmed semestrar, varför det kan vara svårt att fä något gjort åt problemen inom äldrevården.

Behovet av vård och omsorg blir däremot inte mindre under sommartiderna. Tvärtom så ökar det då, dels på grund av värmen inomhus, färre arbetande på grund av semestrar, oroliga äldre som inte känner igen sina ordinarie vårdare, mindre tid för förrättningar med mera.

Men jag lovar E. Jansson att jag kommer att bevaka detta även i fortsättningen. Kommunens kvarnar mal kanske lite långsamt, så det gäller att, från ansvarigt håll, få lite fart på den!

Roland Laurin (SPI)

ledamot i kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons