Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi formar vår politik

Åsa Malmström lyfter, i sin ledare den 4 oktober, frågan om glesbygdspolitik och Moderaternas politik för glesbygd.

Annons

Tidigt i våras fick jag tillfälle att ta upp frågan om partiets glesbygdspolitik med Fredrik Reinfeldt. Min ingång var att partiet inte hade någon samlad, tydlig politik för glesbygd utan hade mer enskilda förslag. Ljusdalsmoderaterna tog också kontakt med partiets talesperson i landsbygdsfrågor Bengt-Anders Johansson och gav vår syn på vad som borde ingå i en mer samlad politik. Inför sommaren presenterade partiet sedan ett program för glesbygd.

För någon månad sedan var han i Ljusdal och Järvsö. Han deltog i en liten debatt om glesbygdsfrågor under rubriken Växande landsbygd. Det är också namnet på glesbygdsfrågorna i vårt lokala handlingsprogram: Vi kan mycket mera!

Moderaterna i Ljusdal vet att det är vi själva i vår kommun som måste driva våra frågor. Vi tänker inte sitta passiva och vänta på förslag från Stockholm. Tvärtom ska vi vara med och forma partiets politik för oss i glesbygden, så att politiken presenterar lösningar som gör att även vår bygd utvecklas. Vi ska också fortsätta arbetet med vårt lokala program, Växande landsbygd.

Det är med glädje som vi ser att hela partiet nu inser glesbygdsfrågornas betydelse och att de kommer att få en mer framskjuten roll under mandatperioden.

Politik värt namnet kräver arbete och engagemang. Moderaterna tror på vår kommunen och vi ser möjligheterna. Vi kommer att fortsätta att arbeta för fler jobb och för fler invånare, som gör att vi kan utveckla kommunens service så att hela kommunen kan leva.

Lasse Molin (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons