Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi bjöd in FP

Svar till Göran Edlund (11/9).

Annons

Din fråga angående en eller två högstadieskolor i kommunen: Centern föreslog två högstadier under en gemensam rektor och personalgrupp med verksamhet i Harmånger och i Bergsjö. Frågan är prövad i kommunfullmäktige vid två tillfällen men vi har inte fått majoritet för detta. Av de 14 ja-rösterna stod Centern för 9 ja-röster till två högstadier.

När det gäller kommunalt vatten och avlopp i Sörfjärden, som har sin grund i en Folkpartimotion, så avvaktar vi nu en konsultutredning om alternativa lösningar. Konsultutredningen är ett initiativ från undertecknad.

Regionfrågan är mycket intressant. Där har Nordanstigs kommun varit mycket aktiv. Kommunens yttrande är att vi vill ingå i en region där Sundsvall och Hudiksvalls kommuner ingår. Vi har varit väldigt ensamma i Region Gävleborg om att hålla dörren öppen för ett samarbete med delar av Västernorrlands län, Jämtland och Härjedalen. Centern i Nordanstig vill se en framtida region där Gävleborg, Dalarna, norra Uppland, Jämtland, Härjedalen samt delar av Västernorrland ingår.

När det gäller förhandlingarna om platser i styrelser och nämnder under nu pågående mandatperiod så erbjöds Folkpartiet platser, ordinarie eller ersättarplatser, i alla nämnder och styrelser av Centern, Moderaterna och Kristdemokraterna. Folkpartiet valde att avstå för att vara fria att driva oppositionspolitik och ville inte samarbeta och ta ansvar för kommunen.

Centern i Nordanstig har nu tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna tagit ansvar för kommunen och jag tycker att vi har klarat den uppgiften bra. Vi är beredda att fortsätta att ta ansvar för Nordanstigs kommun om vi får mandat den 19 september.

Stig Eng, för Centern i Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons