Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi betalar med livet som insats

Alliansen påstår sig bekämpa "utanförskapet". Det förnedrande och reella utanförskap alliansen skapar och tvingar in sjuka och arbetslösa i är en avgrund ingen kan ta sig upp från.

Annons

"Cristina Husmark Pehrsson anser inte att det finns anledning till självkritik: - Nej, det här är den största reformen som genomförts av sjukförsäkringen. Sedan måste man alltid vara ödmjuk". Citerat från SVT/text.

Reform = Ombildning, förändring till det bättre.

Ödmjukhet = Egenskap, saknas i alliansen.

Den skrotning som görs av det svenska socialförsäkringssystemet saknar motstycke och kommer att allvarligt skada hela samhället på sikt.

Alliansen påstår sig bekämpa "utanförskapet". Det förnedrande och reella utanförskap alliansen skapar och tvingar in sjuka och arbetslösa i är en avgrund ingen kan ta sig upp från. De som ställs utanför systemet fråntas alla möjligheter till försörjning, boende, transporter, fritidsvärde och framförallt – människovärde. En meningsfull tillvaro trots sjukdom eller ofullkomlighet på arbetsmarknaden har gjorts omöjlig, enbart förnedring och fattigdom kvarstår.

Hoppas bara att de som får åtnjuta jobbskatteavdraget verkligen njuter av det – vi som betalar för det betalar ett mycket högt pris med våra liv som insats.

Att ett statligt verk tillåts utöva denna terror mot enskilda och sjuka människor är oförlåtligt av dem som utger sig att vara statens företrädare.

Ingen väljer sjukdom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons