Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ber om svar Evy Degerman

Frågor till Evy Degerman om Brotorget. Vi är några som diskuterat din insändare. Vi blir nästan rädda när vi ser hur alla argument och all debatt det senaste året verkar ha passerat dig utan någon som helst rannsakan och prövning.

Annons

Frågor till Evy Degerman om Brotorget.

Vi är några som diskuterat din insändare (12/1). Vi blir nästan rädda när vi ser hur alla argument och all debatt det senaste året verkar ha passerat dig utan någon som helst rannsakan och prövning.

Anser du fortfarande att Bollnäs viktigaste stadstorg utan analys och medborgarhörande ska lämnas till det företag som först av alla visar sig och presenterar en fullständigt ändrad användning? Anser du kommunens försäljning står i överensstämmelse med den konkurrenslagstiftning som gäller i Sverige och kommunallagen om likställighetsprincipen? Är det sunt, demokratiskt och affärsmässigt att först till kvarn ska gälla?

När nu kommunen återigen enligt avtalet är ägare till torgfastigheten, tycker du då det är lämpligt att skyndsamt lämna fastigheten till en entreprenör som först av alla visar intresse att bebygga torget? Tycker du det är passande med ett sexvåningshus på torget eller är det endast skönt att bli av med den prestigefyllda torgdiskussionen.

Tycker du det är lämpligt med ett flerbostadshus på torget utifrån vad dagens krav anger för bostäder om grönytor, lekytor och friytor? Är det lagligt att överlämna fastigheten till en exploatör utan föregående upphandlingsförfarande?

Tror du en galleria på torget är den enda lösningen för alla brunskyltade skyltfönster? Kan det kanske hända att en galleria kan ge ännu fler bruna skyltfönster? Har man undersökt vilka butiksytor är tomma och varför?

Menar du på allvar att överklagandet på detaljplanen bidragit till tomheten på intresse för etablering av företag i Bollnäs centrum? Eftersom alla (även kommunen och Sjaelsö) visste att överklagandet inte skulle vinna gehör i de högre instanserna har ju ritandet och raggandet efter etablerare inte på något sätt sinkats.

Kan du tänka dig att verka för att de 3,5 miljoner avsatta medlen till bland annat utbyggnad av Långnäs campingplats i stället läggs på en utveckling av det nya Brotorget? Kommer du att verka för att kommunens nuvarande olagliga subventioner till campingen upphör omedelbart?

Positiva till centrumutveckling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons