Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver inget köpcenter i Medskog

Ett levande city är en förutsättning för att staden kan behålla och vidareutveckla handeln i city. Vi ser i vår närhet där köpcenter har etablerats utanför staden vilket har resulterat till att handeln i city har minskat drastiskt, ekonomiska problem och nerläggningar som följd.

Annons

Att en etablering i Medskog skulle resultera i 200 nya arbetstillfällen är en utopi och en förskönad bild av verkligheten. Om någon etablerad affär eller till exempel bilhandeln skulle komma på idén att flytta så följer naturligtvis befintlig personal med. Det ökar inte arbetstillfällena och skatteintäkterna för kommunen.

En nyetablering i Medskog kan naturligtvis ge ett visst tillskott men konsekvensen blir också en ökad konkurrens, vilket gör att vissa affärer i stan får slå igen med friställningar som följd. Konkurrensen ger heller inte alltid låga priser. Det saknas en konsekvensbeskrivning där nettotillskottet av arbetstillfällen belyses och där olika påverkbara faktorer vägs in. Då kommer man närmare verkligheten och får också en helt annan och ärligare bild av verkligheten. Påståendet om 200 nya arbetstillfällen är således inte relevant utan endast en gissning.

I dag finns det i Hudik en klar majoritet som är emot ett köpcenter i Medskog. Ni politiker borde beakta detta och inte göra samma misstag som andra kommuner. Ni bör arbeta för att bevara och stötta nuvarande handeln i city och även marknadsföra nyetablering på kajkanten som är ett unikt område med goda parkeringsmöjligheter och med gångavstånd till stadskärnan.

Turismen har de senaste åren haft en otrolig tillväxt. Ni politiker borde lägga ner mer kraft på att marknadsföra vår vackra stad. Fånga upp turismen vid E 4 så att de kommer ner till staden. En etablering av ett köpcenter i Medskog gör att bilburna turister stannar och konsumerar där. Vi ska ha ner turisterna till staden, vilket främjar handeln, restauranger etcetera. Bygg en ny turistbyrå vid kajkanten där turisterna kan parkera och få information. Det är inte många städer som har detta unika läge som Hudiksvall med utsikt över fjärden. Mulle Meck också en bra draghjälp för barnfamiljer.

Roph Invest påstår att vi i dag förlorar intäkter till handeln i Sundsvall/Birsta och Valbo/Gävle för cirka 170 miljoner. Varför far man dit? Det är naturligtvis Ikea som är dragmagneten. Om Roph Invest ska marknadsföra sin affärsplan för Medskog så bör man hålla sig till fakta. Ikea kommer inte till Medskog varvid påståendet att ett köpcenter i Medskog skulle kunna försöka "ta hem" cirka 170 miljoner från Sundsvall och Gävle är vilseledande. Manipulera inte med felaktig information. Hudiksvallsborna är inte dumma och de kommer säkert också att i fortsättningen att fara till Sundsvall och Valbo.

Hudiksvallsbor, konsumenter, köpmän och politiker. Arbeta för att bevara handeln i city och en levande stad.

Avslutar min del i debatten.

Cityvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons